Problemen

Wat zijn de meest voorkomende klachten die behandeld worden?

Binnen de Generalistische Basis GGZ wordt een breed scala aan klachten behandeld.

Als u zich al langere tijd niet gelukkig en/of gespannen voelt. Als u slecht slaapt en/of veel piekert. Als u last heeft van hyperventilatie of paniek(-aanvallen). Als u geruime tijd somber bent en geen zin of fut meer heeft.

Het kan zijn dat u ingrijpende ervaringen heeft gehad in het verre of recente verleden waardoor u slecht slaapt, schrikachtig bent of last heeft van herbelevingen (dromen en terugkerende herinneringen). Of dat u last heeft van angsten, fobieën of dwanggedachten en –gedragingen.

Als u langdurig last heeft van lichamelijke klachten waarvoor de huisarts of specialist geen duidelijke verklaring heeft. U kunt dan denken aan pijn in de onderrug, nek en/of schouders, hoofdpijn of maag- en darmklachten en chronische vermoeidheid. Maar ook als u overgewicht heeft en het moeilijk vindt uw eet- en leefpatroon te veranderen.

Het kan zijn dat u langere tijd worstelt met vragen als “wie ben ik nou?” of “wat wil/kan ik eigenlijk?”, dat u een negatieve kijk op uzelf heeft of dat u het moeilijk vindt goed voor uzelf op te komen.

Of dat u problemen heeft in de relatie met uw partner, uw kinderen, uw ouders of andere personen, waar u zelf niet goed uitkomt.

Maar ook problemen op het werk of in de opvoeding van uw kinderen, zijn aanleiding om contact op te nemen.

Allemaal redenen om eens langs te komen en samen te kijken wat er nu precies aan de hand is en wat u daar, met behulp van psychologische begeleiding, aan kunt veranderen.